Проф. Ива Петкова

УМБАЛ „Александровска“ – София

Клиника по офталмология

 

Проф. д-р Ива Петкова завършва Медицинска академия – София през 1981 г., като през 1986 г. придобива специалност по очни болести. От 2013 г. е професор към Катедрата по офталмология, МУ- София, като от 2008 до 2018 е ръководител на Катедрата по офталмология на МУ – София. От ноември 2015 до 2018 е началник на Клиниката по офталмология към УМБАЛ „Александровска”.  Национален консултант по офталмология от 2010 до 2019 и член на консултативния съвет към настоящия момент. Проф. Петкова има научни интереси в областта на витреоретиналата хирургия, в частност  – хирургия на макулата, тежка витреоретинална патология при отлепване на ретината и диабет; хирургия на катаракта, рефрактивна хирургия. Проф. Петкова има специализации в Клиника по витреоретинена хирургия, Кьолн, Германия (Prof. K. Heimann),  Moorfield’s Eye Hospital, London, England (Prof. P. Leaver, Prof. Z. Gregor), St. Luc Hospital – Brusseles, A.Z. Midellheim – Antverpen, (Dr. A.C.Gribomont, Dr. C.Claes). Проф. Петкова е председател на Българско дружество по офталмология – БДО; член на Съюза на офталмолозите в България, EVRS ( Европейска асоциация на витреоретиналните специалисти),  American Academy of Ophthalmology. Почетен член е и на Румънската Асоциация „Ретина”.

Проф. Петкова е носител на наградата на името на проф. д-р Парашкев Стоянов на Медицинския факултет към Медицински университет – София  в областта на хирургичните науки за 2011 година, както и носител на наградите на в. „24 часа” за 2012 и за 2014 – „Лекар, на когото българите вярват”.  Член е на „Лекарската лига на България” по проект на „Дарик” радио „Най-добрите лекари в София”.

Информация за лектора
  • Тема:

    Новите възможности за лечение на редките ретинални заболявания

  • Дата

    10 септември 2022 г. (събота)

  • Час

    16:20 – 16:40 ч.

  • Зала

    Бална зала Хотел "Империал" Пловдив 

Сподели

Вашето устройство|операционна система не се поддържат! За достъп до виртуалния конгресен център, моля използвайте друго устройство.