г-жа Елена Енева

Асоциация Булозна Епидермолиза

Елена Енева е председател на Асоциация Булозна Епидермолиза – пациентската организация, която защитава правата на страдащите от това заболяване. Елена Енева е активист в пациентското движение за редки заболявания от 2009 година. Съдейства за разпространението на информация за Булозна Епидермолиза чрез организиране на пациентски срещи, създаването на сайтове за заболяването, изграждане на контакти с български и чуждестранни лекари-експерти, превод на литература, касаеща Булозната Епидермолиза, създаването на кратък наръчник в полза на родителите на новородени деца с рядкото заболяване и други. Дълги години е активист в Национален Алианс на Хора с Редки Болести, като организира събития, привличащи вниманието на обществото към проблемите на хората с редки болести и менажира онлайн-представянето на Алианса.
Елена Енева е психотерапевт по професия, работи с деца и възрастни, член е на преподавателския екип на Институт по Нео-Райхианска Аналитична Психотерапия – София.

Информация за лектора
  • Тема:

    Социално-психологически особености на живота с Булозна Епидермолиза

  • Дата:

    14 септември (събота) 2024

  • Час:

    09:00 - 10:00

  • Зала:

    Бална зала Юг, х-л Империал

Сподели

Вашето устройство|операционна система не се поддържат! За достъп до виртуалния конгресен център, моля използвайте друго устройство.