Доц. Соня Иванова

УМБАЛНП „Св. Наум“- гр. София

Клиника по нервни болести за двигателни нарушения

Доц. д-р Соня Иванова, д.м. e началник клиника по нервни болести за двигателни нарушения при УМБАЛНП „Св. Наум“- гр. София,. Преподавател в катедрата по неврология на МУ –  София. 

Тя завършва медицина през 1998г. и придобива специалност по неврология през 2004г. в МУ-София. През 2016г. й е присъдена научна и образователна степен „Доктор” в областта на множествената склероза. От 2009г има втора магистърска степен по здравен мениджмънт.

Има клинични и научни специализации в Павия-Италия и Копенхаген-Дания. Автор е на повече от 90 публикации в национални и международни списания, както и съавтор в учебник за специализиращи невролози от 2021г. Рецензент  на статии към водещи неврологични списания. Представител на България в Европейския комитет за лечение и изследване на множествена склероза (ECTRIMS). 

Доц. Иванова е коръководител на експертен център по дистонии и експертен център по хорея на Хънтингтън.

Информация за лектора
  • Тема:

    Заболявания, свързани с анти – миелин свързаните гликопротеинови антитела (MOGAD): разлики във фенотипа и подхода спрямо оптичния невромиелит?

  • Дата:

    13 септември (петък) 2024

     

  • Час:

    09:30 - 11:00 (петък)

    09:00 - 10:00 (събота)

     

Сподели

Вашето устройство|операционна система не се поддържат! За достъп до виртуалния конгресен център, моля използвайте друго устройство.