Д-р Айлин Фейзуллова – Сопаджиева

УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев”

Д-р Айлин Фейзуллова е специализант по Ендокринология и болести на обмяната в УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев“, гр. София от 2023 г. През същата година се дипломира с пълен отличен успех и награда „Златен Хипократ“ от Медицински университет София. Нейната област на интерес в рамките на обучинето ѝ по Ендокринология е Болест на Адисон.

През годините е участвала като активен участник с представяне на научни доклади и клинични случаи в множество национални и международни конгреси, сред които V-ти специализиран научен симпозиум на БСТП – Хронична тиреоидна и паратиреоидна дисфункция и нейните последици”, гр. София – 2023 г.; Национален Международен биомедицински конгрес (IBCS), гр. София – 2021 г. със спечелена награда; Международен конгрес по Медицински науки (ICMS), гр. София – 2020 г. и 2021 г.; 26-ти Европейски конгрес по обезитет, гр. Глазгоу, Шотландия – 2019 г.

Има издадени три научни публикации, сред които като първи автор в „Джон Ф. Кенеди – живот с Адисонова болест. Съвременен анализ на автентична медицинска документация“ в сп. „Наука Ендокринология“ – 2024 г. и две статии в съавторство в сп. „Ендокринология“ – 2021 г.

Провела е четири международни медицински стажа, сред които такива по Ендокринология, диабетология и по Ендокринна хирургия, в Италия, Полша, Русия и Испания.

По време на студентските си години в МУ Пловдив (до 3-ти курс вкл.), участва активно в дейността на Асоциация на студентите-медици Пловдив, като Председател от 2018 до 2019 г., Локален отговорник на комитета по човешки права и мир от 2016 до 2018 г. и впоследствие Национален отговорник по човешки права и мир към Асоциация на студентите медици България (АСМБ). Заедно с екипа си през 2019 г. в гр. Пловдив организира Национална среща на всички членуващи в АСМБ студенти, на която присъстват близо 400 бъдещи лекари от цяла България. От 2022 г. до 2023 г. заема дължността експерт по Медицина към Сдружение „Образование без раници“ към Кан Академия по темите в курсовете „Здраве и медицина“ и „Училище по медицина“ на Станфордския университет.

Във връзка с активната си студентска дейност и отличен успех получава националния приз „Студент на годината в категория Здравеопазване“ през 2021 г. и „Студент на годината на Медицински факултет на МУ София“ през 2020 г. Тя е стипендиант на фондация „Еврика“ за специални постижения и двукратен стипендиант на БЛС за 2020 и 2021 г.

Като възпитаник на Езикова гимназия „Иван Вазов“, гр. Пловдив, владее няколко езика и притежава сертификати по английски език (С1), испански език (В2), руски език (В1) и италиански език (В1).

Информация за лектора
  • Тема: Адисоновата болест в живота на великите личности

    Адисоновата болест в живота на великите личности 

     

  • Дата:

    13 септември (събота)

  • Час:

    14:00 - 15:00

     

  • Зала:

    Бална зала, хотел Империал

Сподели

Вашето устройство|операционна система не се поддържат! За достъп до виртуалния конгресен център, моля използвайте друго устройство.