Д-р Ивайло Василев

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда

 

Проф. д-р Снежина Василева е професор в Катедра и Клиника по Дерматология и Венерология на Медицински университет – София и Университетска болница Александровска. Завършва медицина във Висшия Медицински Институт – Варна, където специализира дерматология и венерология и защитава дисертация, посветена на имунологията на псориазиса. Като стипендиант на INSERM специализира имунодерматология във Франция в Лион (Болница Едуар Ерио, проф. Тиволе) и в Париж в болницата Saint Louis (проф. Дюбертре), където работи като „Аttaché étranger“. След завръщането си в София, проф. Василева внедрява нови диагностични методи в Имунофлуоресцентната лаборатория на Катедрата по кожни и венерически болести на МУ – София и ръководи отделението по автоимунни дерматози в УМБАЛ „Александровска“.

Освен членството си в управителния съвет на Българското дерматологично дружество, проф. Василева представлява България в Борда на Европейската академия по дерматология и венерология и е член на Европейската работна група по автоимунни булозни дерматози. Членува в борда на Международната академия по козметична дерматология от 1995 г. Проф. Василева е член на редакционните колегии на редица международни и национални научни списания, като Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, Clinics in dermatology, Dermatologic Therapy, International Journal of Women’s Dermatology, International Journal of Dermatology (до 1994 г.), Дерматология и венерология (София) и др. Нейните интереси включват автоимунни болести на кожата, булозни дерматози, заболявания на съединителната тъкан, псориазис и други възпалителни дерматози, нежелани лекарствени реакции и редки кожни заболявания. Тя е редактор на две книги, „A Color Atlas of Cutaneous Infections“ (Blackwell Science) и „Diagnostic Immunocytochemistry of the Skin“ (Chapman & Hall). Автор е и съавтор на повече от 30 глави в монографии и над 220 статии, половината от които публикувани в рецензирани периодични издания. Научната й активност включва и многобройни изяви пред международни и национални научни дерматологични форуми под формата на пленарни лекции, доклади, постери и кръгли маси. Гост-редактор е на два броя на списанието Clinics in Dermatology (USA), посветени на пандемията от Covid-19.

Информация за лектора
  • Тема:

    Паранеопластичен пемфигус 

  • Дата:

    14 септември (събота) 2024

  • Час:

    09:00 – 10:00 ч.

Сподели

Вашето устройство|операционна система не се поддържат! За достъп до виртуалния конгресен център, моля използвайте друго устройство.