Проф. д-р Юлиан Ананиев, дм

Медицински факултет, Тракийски университет

Проф. Юлиан Ананиев, дм е професор по патологоанатомия и цитопатология и настоящ Декан на Медицинския факултет на Тракийски университет и Ръководител на Катедрата по Обща и клинична патология, съдебна медицина и деонтология, и дерматовенерология.
Завършва медицинското си образование през 2007 г в Медицински факултет на Тракийски университет. Придобива докторска степен през 2011 г и специалност по „Обща и клинична патология“ през 2013 година. През 2014 година е избран за „доцент“ по „Патологоанатомия и цитопатология“ в Медицински факултет на Тракийски университет. В перопда 2015 – 2019 година е хоноруван доцент в МУ-Пловдив. Има няколко тесни специализации и специализирани курсове по „Нефропатология“ във ВМА-София и Любляна, Словения; „Кардиоваскуларна патология“ в St. George Medical School, Лондон; гастроинтестинална патология и др.
Работил е като лекар-ординатор в УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ гр. Стара Загора, а от 2019 г е консултант по нефропатология и в Клиниката по обща и клинична патология на ВМА-София.
От същата година е член на Националния експертен борд по Обща и клинична патология към МЗ.
Автор и съавтор е на 96 статии в международни списания реферирани и индексирани в WoS и Scopus, и е участник в над 65 форума.
Членува в Европейското дружество по патология, Европейската асоциация за изучаване на черния дроб, Европейската мрежа по гастроинтестинална патология, Дружеството по бъбречна патология.

Информация за лектора
  • Тема: Морфология на редките бъбречни заболявания - "микрокосмос в цветове" 

    Морфология на редките бъбречни заболявания - "микрокосмос в цветове" 

     

  • Дата:

    13 септември (събота)

  • Час:

    14:00 - 15:00

     

  • Зала:

    Бална зала, хотел Империал

Сподели

Вашето устройство|операционна система не се поддържат! За достъп до виртуалния конгресен център, моля използвайте друго устройство.